stine

Vestlendingen som falt for Sørlandet

28 åringen vet ikke om hun foretrekker byferie eller strandferie, men det hun vet er at hun ønsker å bidra til å gjøre arbeidsplasser til inkluderende arbeidsmiljø hvor alle blir sett og verdsatt for den de er.

«There and back again»

Stine Gåsland kommer opprinnelig fra en gård i Bømlo kommune, men satte sine føtter ut i verden og landet i metropolen London på Kingston University for å ta en bachelor i Human Resource Management. Vel hjemme i Norge igjen ventet masterstudier på Universitetet i Agder, hvor hun ønsket å bygge på et godt lagt fundament, ved å fordype seg i innovasjon og kunnskapsutvikling.

«Masteren i innovasjon og kunnskapsutvikling har vært en fin måte å bygge på utdanningen min med, og har gitt meg innblikk i hvordan innovasjon og utvikling skjer både på organisasjons- og samfunnsnivå.»

Gjennom studietiden i England jobbet Stine somrene på den lokale Jokeren hjemme på Bømlo, slik at hun kunne fokusere 100% på studier og det sosiale i løpet av semestrene i London. Mens hun studerte på UiA i Grimstad var hun aktiv både på universitetets fotballag i flere år og jobbet som frivillig på studenthuset. I tillegg hadde hun deltidsstilling på UiA som faglig mentor og faglig coach.

«Jeg hadde også et vikariat i HR-avdelingen i Dyreparken samme semesteret som jeg skrev masteroppgaven min, som gav en unik mulighet til å se sammenheng mellom teori og praksis.»

Lærende organisasjoner

Masteroppgavens overordnede tema var «lærende organisasjoner» og hun brukte Dyreparken som casebedrift.

«I oppgaven har jeg tatt utgangspunkt i en modell som utfordrer eventuelle påstander om at alle organisasjoner bør bli lærende organisasjoner. Modellen etterspør hvilke kontekstspesifikke kriterier ulike organisasjoner og sektorer stiller for å bli eller være en lærende organisasjon.»

Likestilling, crossfit og engelsk fotball

Stine fikk øynene opp for Trainee Sør den første Karrieredagen hun deltok på, hvor hun traff aktive traineer som snakket varmt om de gode erfaringene de fikk gjennom traineeløpet.

«Jeg ser dessuten på Trainee-ordningen som en unik mulighet til å få prøve seg i ulike bedrifter og bransjer, få relevant arbeidserfaring og ikke minst det å opparbeide seg et godt nettverk på Sørlandet.»

Hennes første plassering er på Sørlandet Sykehus HF i organisasjonsavdelingen (HR-utvikling), hvor hun jobber med å forberede Sykehuset til resertifisering som «likestilt arbeidslivs-bedrift» i 2021. Stine arbeider med oppgaver som omhandler likestilling og mangfold.

«Fra å tidligere kun ha arbeidet i privat sektor synes jeg det er svært spennende å være i en større, statlig virksomhet hvor man virkelig får innblikk i hvordan det norske trepartssamarbeidet utarter seg.»

Hun opplever at det er en god balanse mellom det å bli utfordret og det å bli støttet i plasseringen sin, og er veldig takknemlig for tilliten og ansvaret hun blir gitt på arbeidsplassen. Stine tenker at noe av det hun kommer til å sitte igjen med etter endt plassering, er at hun har hatt en bratt læringskurve og fått utviklet seg både faglig og personlig.

«Jeg håper og tror at jeg vil sitte igjen med ny kunnskap om hvordan organiseringen og driften fungerer i en organisasjon som er underlagt offentlig myndighet.»

På fritiden liker Stine å koble av med å lese en god bok, se på filmer og serier – gjerne i kombinasjon med gode venner. I tillegg synes hun det er godt å kunne bli kjent med de andre traineene, og få utfoldet seg både sosialt og faglig sammen med dem.

«Ellers er jeg nyfrelst crossfit-entusiast, og blir glad av å se på engelsk fotball.»

 

6 kjappe fakta

 

Alder: 

28

Fra:

Bømlo

Sivilstatus: 

Singel

Yndlingsrett: 

Pizza

Hobby: 

Fotball

Feriene tilbringes…: 

På Bømlo, Sørlandet eller i London.