stian-fix-(2)

Trives utenfor komfortsonen

Den engasjerte mossingen Stian Westbye har mange jern i ilden og liker å være med der det skjer! Med en bachelor i økonomi og master i innovasjon og kunnskapsutvikling er det ikke rart at nysgjerrigheten på det ukjente og nyskapende, ligger hans hjerte nær.

Engasjert, motivert og ansvarsfull

På lik linje med hans forbilde Elon Musk, liker Stian å ta ting på strak arm, tenke stort og utenfor boksen. I løpet av hans fem år på Universitetet i Agder, var traineen engasjert i studentorganisasjoner, verv og deltidsjobber fra første måned i bachelorstudiet til siste måned i masterstudiet.

«Jeg har lært utrolig mye på selve studiene, men desto mer ved siden av.»

Det hele startet med et verv som koordinator for Karrieredagen på UiA Kristiansand i 2015, deretter ballet det på seg med verv og engasjementer. Han ble allerede påfølgende år utnevnt som leder for Karrieredagen 2016, og fikk sin første smak på ledererfaring. Videre ble han engasjert i Start UiA – en organisasjon som fremmer innovasjon og entreprenørskap, hvor han arbeidet som prosjektleder for Venture Cup i 2017. Året etter testet han sine markedsføringsegenskaper som markedsføringsansvarlig for et stort arrangement kalt Start Forum. Med rollen som økonomiansvarlig ble Stian også med på å bygge opp studentorganisasjonen Align Racing UiA, som består av ca. 60 studenter med tverrfaglig bakgrunn. Fundamentet til organisasjonen handler om å bygge de beste racerbilene og konkurrere mot hundrevis av andre studentlag fra hele verden.

Men det stopper ikke der! Ved siden av å være fulltidsstudent og inneha alle disse vervene, arbeidet han også ved siden av som studentmentor på UiA Nyskaping og hadde et internship hos NHO Agder med en medstudent.

Har alltid brent for innovasjon og entreprenørskap

«Når det gjelder bacheloren har jeg alltid tenkt at økonomi vil være et nyttig fagområde å dra med seg videre, uansett hva man vil komme til å jobbe med i fremtiden. I tillegg har jeg alltid hatt et ønske om å etablere egen virksomhet, der det å ha en økonomisk forståelse vil være nyttig. Dette var også mye av grunnen til at jeg gikk videre på masteren i innovasjon og kunnskapsutvikling, da jeg alltid har brent for innovasjon og entreprenørskap.»

Temaet for masteroppgaven i innovasjon og kunnskapsutvikling omhandlet hvordan de praksisene som HR benytter, for å blant annet skape tillit, kan påvirke sluttresultatet i bærekraftige innovasjoner i den fornybare kraftbransjen. I dette tilfellet ble Agder Energi brukt som casebedrift.

«En av grunnene til at jeg valgte å se nærmere på dette temaet var fordi jeg de siste årene har innsett hvor viktig hver enkelt menneskelig ressurs er i en organisasjon, ettersom det er menneskene i organisasjonene som driver innovasjon og ikke organisasjonene i seg selv. Det å få undersøke dette i en så stor organisasjon som Agder Energi var veldig lærerikt og interessant.»

Tillit og ansvar verdsettes høyt

Stian var ikke helt sikker på hva han ønsket å arbeide med etter endt studie og søkte seg til Trainee Sør for å ha muligheten til å eksperimentere litt med karrierevalg.

«For min egen del hadde jeg ikke funnet helt ut av hva jeg ville jobbe med etter endt studie, og dermed var denne muligheten noe jeg ikke ville gå glipp av»

I sin første plassering er han på Handelshøyskolen ved UiA. Hvor han arbeider med å analysere studentporteføljen til Handelshøyskolen opp om konkurrenter i Norge og Norden. Det han ønsker å sitte igjen med etter endt traineeperiode, er å få en større forståelse av å arbeide i offentlig sektor og utvide kunnskapen sin.

«Man kan på mange måter si at jeg er litt på hjemmebane her, ettersom jeg har studert ved Handelshøyskolen i fem år og samtidig hatt en deltidsstilling her gjennom UiA Nyskaping. Til tross for dette er det litt annerledes å gå fra å være student til å være fulltidsansatt, men jeg liker det veldig godt.»

Han trives godt med ansvaret og tilliten han blir gitt fra ledelsen, og med seg på laget har han en annen trainee som også har sin første plassering på Handelshøyskolen.

«Det er veldig trivelig å være to traineer her. Selv om vi jobber med hvert vårt, så gjør det noe med arbeidsmiljøet at vi er to i samme situasjon.»

Videre i traineetiden ser Stian for seg å bli utfordret på mange ulike områder og samtidig bli satt litt utenfor komfortsonen. Samtidig ser han for seg at han kommer til å lære mye av de andre traineene og få muligheten til å skaffe seg et verdifullt nettverk på Sørlandet.

Har døgnet nok timer?

I tillegg til å ha vært superaktiv i studietiden sin med ulike verv og jobber, er også Stian et sportsfantom. Han sykler, løper, trener styrke og går mye på tur. På tv’en i helgene er det fotball som står på, og da aller helst Premier League.

6 kjappe fakta  
Alder 24
Fra Moss
Sivilstatus Kjæreste/partner
Yndlingsrett Pizza
Hobby Trening
Feriene tilbringes På en gresk øy eller i norsk natur