thumbnail_731081ae-e865-4471-ae38-7d787888b44a

Statsviteren starter på Sørlandet

Christine har alltid vært en engasjert person med mange interesser. Under statsviterstudiet hadde hun flere ulike verv relatert til studentmiljøet. Erfaringene fra foreningene kommer godt med i hennes karrierestart hos Trainee Sør.

Christine Alveberg fra Bærum studerte statsvitenskap ved UiA. Ved siden av studiene har hun vært innom områder som likestilling, entreprenørskap og arrangering av karrieredag. Traineen nevner selv at hun er en organisator som har trivdes i styrene til Norsk studentorganisasjon, Studentsamskipnaden og Universitetet i Agder.

Noe av det mest interessante har vært å sitte i internasjonale komitéer som har vurdert utdanningskvalitet, både i Norge og internasjonalt. Den mest minnerike opplevelsen var nok på studieturen til Indonesia første året som student. Det å bo på landsbygda med lokalbefolkningen og å oppleve de ulike kulturene var veldig stort.

Det brede spekteret av ulike erfaringer kommer godt med i hverdagen som trainee.

«All-in» for Trainee Sør

Til tross for at Christine kommer fra Østlandet, ønsket hun å starte karrieren på Sørlandet. Derfor bestemte 27-åringen tidlig for å gå «all-in» for Trainee Sør. De siste 5-6 årene har stillingen som trainee vært «i kikkerten» og nå er hun endelig underveis i første plassering.

Jeg er plassert i HR-avdelingen til Agder Energi og har en rekke ulike oppgaver. Blant annet har jeg ansvar for å revidere virksomhetens etiske retningslinjer, jobbe med likestilt arbeidsliv, se på muligheter for å lage et program for unge ansatte og skrive HMS-årsrapport. Disse oppgavene gjør at jeg blir kjent med hele virksomheten og får se at det foregår utrolig mye spennende.

Traineen setter aller mest pris på kollegene i virksomheten. Med dem kan hun le, lære og stifte nye bekjentskap.

Det tok meg litt tid å forstå at han som er flinkest til å hilse på folk også er konsernsjef.

Alveberg ser flere fordeler med å jobbe i Agder Energi som første plassering. Blant annet ser hun fordelene med å danne erfaringer fra HR-avdelingen til et stort konsern.

Jeg forstår hvordan man som avdeling kan være en pådriver for endring, ikke bare en avdeling som server resten av virksomheten ved behov.

Gjennom traineeprogrammet vil Christine få variert arbeidserfaring. I tillegg vil hun bli kjent med ulike virksomheter på Sørlandet.

Dette er drømmestarten på karrieren min. Jeg er først og fremst veldig stolt av å være trainee. Det er spennende å få lov til å ha et dypdykk inn i en virksomhet og å samtidig tenke at det kan bli helt annerledes i neste. Det er også veldig godt å være i den gjengen med andre traineer. Det er fint å være en gjeng som kan støtte hverandre og å ha det gøy med også.

Inspireres av driv, empati og integritet

Alveberg blir inspirert av personene rundt seg. Blant annet setter hun pris på venner som har unike evner til å være til stede for folk, som påtar seg mye ansvar til tross for ung alder.

Ettersom jeg er engasjert innenfor politikken, ser jeg også opp til personer som Harald Furre. Han står like rakrygget enten han blir kåret til årets ordfører eller hengt ut på sosiale medier. Det er kvaliteter i mennesker som jeg virkelig setter pris på.

Traineen kan beskrives som inkluderende og lyttende. Hun liker å snakke med personer som har en spennende fortid; hva som har formet dem og hvorfor de gjør slik de gjør. Prater hun med andre politikere blir det selvsagt angående situasjonen i Kristiansand, ettersom det er en felles interesse.

27-åringens engasjerer seg også i politikk på fritiden. Hun er blitt folkevalgt i Kristiansand kommune.

Læringskurven er bratt, men det er også veldig godt å kjenne at man utvikler seg. Ellers bruker jeg fritiden til å gå tur i skogen, trene på treningssenter eller lage middag med venner. Det gir meg påfyll i hverdagen, avslutter Alveberg.