perny

Sammen er vi sterke, med Pernille Ihme

Pernille Ihme er en ekte sørlending, født og oppvokst på Grim i Kristiansand. Hun har forsket på oljeindustrien, er plassert i Nye Kristiansand, og ønsker å jobbe med et tverrfaglig team. Sosialantropologen har fått en "flying-start" i den første plasseringen.

Pernille Ihme er 28 år gammel og fra Grim i Kristiansand. Nå har hun flyttet fra Oslo sammen med den islandske kokken Thorbjörn, til et nabolag for dem som trives med nærhet til både natur og by. Flesteparten av helgene i oppveksten ble derimot tilbrakt på familiens gård i Mandal, hvor det var desto mer landlige omgivelser. Som en ekte sørlending, er Ihme glad for å være tilbake på sørlandskysten.

Til en øyrepublikk for å forske på olje

28-årigen er utdannet som sosialantropolog ved UiO, der hun tok både bachelor og mastergrad. Ferdigskriving av mastergraden krevde forskning på 64 grader nord.

«For å fullføre mastergraden gjør man et feltarbeid og forsker på et selvvalgt tema på et selvvalgt sted i verden. På feltarbeid samler man inn informasjon og datamateriale om et valgt forskningsfelt. Jeg bodde 6 måneder på Øst-Island og forsket på oppstarten av en potensiell oljeindustri», forteller Ihme.

Hun hadde dessuten et utvekslingssemester på UC Berkeley i California, og har i tillegg årsstudium i medier og kommunikasjon. I studentfritiden var hun også redaktør for studentenes tidsskrift, samt deltidsjobb som redigerer i Dagbladet.

Kommunikasjon og strategi i Nye Kristiansand

Traineens første plassering er i Nye Kristiansand, med arbeidsoppgaver omhandlende kommunikasjon.

«Jeg arbeider først og fremst med oppgaver som omhandler kommunesammenslåingen mellom Kristiansand, Søgne og Songdalen kommune. Arbeidet består av arbeid som oppdatering av digitale plattformer, deriblant nettsider og sosiale medier, men også utvikling av nye plattformer og strategier for den nye kommunen. Jeg lærer mye av å jobbe her, og opplever et høyt tempo samt spenn mellom spesifikke rutineoppgaver og mer omfattende oppgaver. Det passer meg godt,» sier traineen.

Ihme setter pris på at hun har blitt godt ivaretatt, og at hun har fått bidra med kunnskap og ideer. Hun føler seg inkludert fra dag én, både med tanke på arbeidsmiljøet og som bidragsyter innenfor viktige beslutninger.

«Jeg er en person som elsker å arbeide i team. Jeg håper at jeg får brukt denne siden med meg selv til noe positivt, og bidra til å lede prosjekter i en god retning. Jeg jobber nå på et sted med utrolig inspirerende og hardtarbeidende mennesker som virkelig står på for å nå målet om å lage Norges beste kommune. I tillegg ønsker jeg å vise at kunnskapen og metodene til en sosialantropolog er verdifulle i arbeidslivet,» sier 28-årigen.

Ihme ser på seg selv som en «people-person», at hun elsker å samarbeide med mennesker og være sosial og inkluderende. «Også synes jeg faktisk at min humor er bra,» ler kristiansanderen.

Respekt for medarbeidere

Traineen verdsetter og respekterer medarbeidere som har evnen til å forstå at andres perspektiver kan være like gode, om ikke bedre, enn sine egne.

«Vi kommer mye lengre sammen, om vi kan bruke tid på å spille hverandre gode, og håndtere et problem eller en oppgave med samarbeid. Ellers liker jeg kollegaer som deler mye av seg selv og som ikke tar seg selv så høytidelig.

Ettersom jeg eksempelvis ikke har bakgrunn med økonomi, er jeg også sjeleglad for samarbeid med økonomer på prosjekter. Da kan vi bidra med to helt forskjellige styrker, og lage noe bra sammen!» sier traineen.

Holdningene kommer godt til rette i en kommune der sammenslåing står øverst på agendaen. Samarbeid på tvers av organisasjoner blir dermed en hovedingrediens.

Foretrekker sydenferie og kunnskapsspill

Når det kommer til hva som skal gjøres i feriene, er det ingen tvil om hvor Ihme ønsker å tilbringe dagene.

«Ferier skal tilbringes i varmen! Helst i Hellas med tzatziki og grillspyd. Bølgeskvulp og lange dager på stranden. Det blir også ofte turer til den rake motsetningen. Jeg har en forkjærlighet for Island, så det er et reisemål jeg ofte drar til. Landet har en dramatisk og nydelig natur, med hester overalt, og inspirerende kultur,» sier 28-åringen.

Utover feriedagene, liker Ihme også å spille kunnskapsspill på fritiden.

«Det er bare noe med det, forventningen før neste spørsmål, når du kverner hjernen og prøver å huske så godt du kan om du vet svaret, og følelsen når laget ditt gikk for feil svar og noen sier ” det var jo det jeg sa!”. Selv er jeg ikke spesielt god i allmennkunnskap, men jeg elsker det fortsatt!» forteller 28-åringen.

En drømmejobb på tvers

Ihmes drømmejobb er et sted hvor det er rom for flere fagbakgrunner og samarbeid på tvers av bakgrunn. «Et team som er sammensatt av flere ulike synspunkt er ofte de som når et mest fruktbart resultat,» sier traineen. Hun liker å arbeide med kommunikasjonsrelaterte prosjekter, og ser for seg at hun vil fortsette med det i framtiden.

Følg med Pernilles ferd på traineebloggen!

CV - Pernille Ihme