CroppedImage

Prosjektmennesket i sjiktet mellom teknologi og business

Christina Engedal drives av prosjekter, både på jobb og på fritiden. Under studiene hadde hun Trainee Sør som mål. Nå har hun første plassering i Forskning- og innovasjonsavdelingen ved UiA.

Skrevet av Helle Kirkhus på oppdrag fra Trainee Sør

Kreativ og løsningsorientert utdannelse

Christina har etter mange år i Oslo vendt hjem til Kristiansand. I Oslo tok 28-åringen en bachelorgrad i Innovasjon og ledelse ved Hauge School of management og master i Information systems – management and innovation ved Høyskolen Kristiania. Når hun skulle velge utdannelse var hun tydelig på at hun ville velge noe litt annet enn «A4». Hun ønsket en utdannelse hvor hun kunne være kreativ og løsningsorientert.

«Samtidig ønsket jeg å ha beina godt plantet i den virkelige verden hvor budsjetter og strategi legger en del føringer. Masteren gjorde at jeg kunne flette dette sammen med informasjonssystemer og teknologi – en harmoni som på sitt beste er effektivt og lønnsomt, men som også kan være grunnlag for mye frustrasjon i bedrifter.»

Det er nettopp dette området hun ønsker å utforske videre i jobb. Hun trives nemlig svært godt i sjiktet mellom teknologi og business.

I løpet av studietiden fikk hun mulighet til å ha flere internships, både i sammenheng med utdannelsen og utenom gjennom kontakter. Her fikk hun prøve ut mye forskjellig – alt fra salg, konseptutvikling, markedsføring osv.

 

Første plassering i Forskning- og innovasjonsavdelingen ved UiA

Den hjemvendte sørlendingen hadde allerede en stund hatt Trainee Sør som mål, og hun søkte derfor her etter studiene.

«Jeg vil påstå at det er en av de beste utviklings-arenaene på Sørlandet for nyutdannede. Jeg hadde kun hørt gode ting om programmet og de som leder det. Det at jeg får muligheten til å oppleve flere arbeidsplasser og finne min plass og rolle er veldig kult.»

Nå er hun plassert i Forskning- og innovasjonsavdelingen ved UiA, hvor hun primært arbeider med lederstøtte i prosjekter. Her systematiserer hun informasjon som kommer inn og henter ut viktig og relevant informasjon for de prosjektene hun er involvert i.  

Det beste med plasseringen synes hun er folkene, som ifølge henne både er skikkelig flinke og hyggelige. Her får hun også innsyn i hva som skjer i kulissene på Universitetet.

«Når jeg er ferdig med alle plasseringene håper jeg at jeg sitter igjen med en enda større trygghet på hva jeg kan og kan bidra med. Jeg føler meg heldig som ikke bare får lære masse i plasseringene, men også bli kjent med veldig mange folk! Jeg føler det nesten er like mye læring i å observere og se hvordan andre jobber.»

 

Små og store prosjekter

På fritiden driver Christina på med mye forskjellig. Hun nevner for eksempel både lesing, strikking, snekring, baking, serier, padel, spillekvelder, lage gode middager i fellesskap, trening eller å få kvalitetstid med venner. Hun har høyt konkurranseinstinkt, og liker derfor sport og spill godt. Skal hun koble av spiller hun gjerne av piano i bakgrunnen mens hun leser en bok eller så ser en god serie.

På spørsmål om hva hun skulle ønske hun kunne svarer hun «alt». Nærmere bestemt har hun flere områder og ting hun ønsker å utvikle seg på. Selv tror hun at det henger sammen med at hun er et «prosjektmenneske». Hun elsker prosjekter, både store og små prosjekter, som alt fra å lære å spille piano, programmering, lage egne møbler, til å lese en bok hver måned hvert år.

«Jeg liker å utfordre meg selv og lære nye ting. Det vil ikke si at jeg er verdensmester i mange ting, heller motsatt. Men jeg tror styrken i det er at jeg blir veldig tilpasningsdyktig – jeg evner å sette meg inn i ting og finne det interessante i det. Enten om det er et fagområde, en «skill» eller om det er i møte med mennesker.»

Hun deler stadig sine prosjektet i hverdagen gjennom sosiale medier. For eksempel har hun nylig drevet med totalrenovering av leiligheten, som hun har delt med venner og kjente på Instagram.

Selv om hun tilsynelatende har mer enn nok å finne på i hverdagen savner hun også å reise. Ettersom hun ble ferdig med sin mastergrad for sommeren og hennes mann etter planen blir ferdig med medisinstudiet til jul drømmer hun om å kunne feire med en ferie på nyåret. Og mens neste reisemål kanskje blir Japan, Hawaii eller Mexico, drømmer hun seg samtidig tilbake til Amalfikysten som hun beskriver som vakreste stedet hun har opplevd.

Christina drives altså av prosjekter – både på jobb og på fritiden. I fremtiden drømmer hun om å ha en spennende rolle i en bedrift på Sørlandet, helst innen prosjektledelse, forretningsutvikling, IT og innovasjon.