1bilde1

Organisasjonspsykologen med hjerte for konflikthåndtering

For løsningsorienterte Ane er ingen sak for stor, ei heller for liten til at det inspirerer henne. Med sitt enorme engasjement for mennesker, ønsker hun å bidra med sin spisskompetanse inn i bedrifter på Sørlandet!

Navn: Ane Tempelhaug (26)

 

Hvor kommer du fra?

Jeg kommer fra Søgne.

 

Kan du beskrive stedet du kommer fra med 3 ord?

Sol, sommer og sørlandsidyll!

 

Hvor og hva har du studert?

Jeg har en bachelor og mastergrad i Arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Bergen, i tillegg til en bachelor i Sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen.

 

Hvorfor ønsket du å studere innenfor dette fagområdet?

Jeg valgte å starte på Arbeids- og organisasjonspsykologi fordi det tok opp mange fagområder som fanget oppmerksomheten min, blant annet konflikthåndtering på arbeidsplassen og arbeidsrett fra et psykologisk ståsted.

«Lite visste jeg at interessen innenfor organisasjon- og lederutvikling, team- og arbeidsmiljøutvikling, strategi, personalpolitikk, rekruttering og personlighetspsykologi skulle bli så stor.»

 

Hva handlet masteroppgaven din om?

Masteroppgaven min handlet om tohendig ledelse fører til arbeidsengasjement hos de ansatte.

«Tohendig ledelse, «ambidextrous leadership» på engelsk, går ut på at lederen må imøtekomme de ansatte med to lederatferder, en åpnende- og en lukkende lederatferd.»

Åpnende lederatferd innebærer å legge til rette for autonomi og selvstendighet, mens en lukkende lederatferd går ut på å etablere rutiner og korrigere de ansatte. Videre undersøkte vi om en overenstemmelse mellom de ansattes personlighetstrekk, nærmere bestemt promotion- og prevention-fokus, og lederatferd forsterket eller svekket arbeidsengasjementet til de ansatte.

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden?

Her vil jeg trekke fram at jeg jobbet som tilrettelegger i Konfliktrådet i Bergen. Konfliktrådet er en del av strafferettspleien og er underlagt Justis og beredskapsdepartementet. De tilbyr megling som metode for å håndtere konflikter.

«Det var en utrolig lærerik og spennende jobb hvor jeg fikk samarbeide med dyktige kollegaer, hjelpe mennesker som stod ovenfor vanskelige konflikter, i tillegg til å lære og utvikle meg selv innenfor en rekke områder.» 

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør?

Jeg ønsket meg en unik start på arbeidslivet hvor jeg kunne få erfaringer fra flere ulike virksomheter. Som nyutdannet er det vanskelig å vite hvilke arbeidsoppgaver du trives med, og jeg ønsket å finne ut hva som gir meg et brennende engasjement. Videre var det å jobbe i en region i vekst, og være en del av de fremste virksomhetene på Sørlandet hvor jeg får samarbeide med sentrale personer, en stor motivasjon for meg.

«Å bli en del av Trainee Sør var en drøm helt siden jeg startet på mastergraden min.»

 

Hva er din nåværende plassering og hvilke arbeidsoppgaver har du fått?

Jeg har min første plassering i organisasjonsavdelingen ved Sørlandets Sykehus. Her har jeg utarbeidet et system for kompetanseutvikling og hospitering for nytilsatte overleger, i tillegg til en hospiteringsordning for ansatte leger ved SSHF. Jeg skal også være med å ferdigstille resertifiseringen av Sørlandets sykehus som en likestilt arbeidsplass. Jeg jobber tett opp mot toppledelsen, får samarbeide med utrolig dyktige folk i hele organisasjonen, og har fått stor tillitt og autonomi.

 

Hva er det beste med din nåværende plassering?

Det beste med min nåværende plassering er at jeg får samarbeide med utrolig dyktige kolleger, utvikle meg selv og være med på å løse viktige utfordringer Sørlandets Sykehus står ovenfor.

 

Hvordan føles det å være trainee?

Jeg kjenner på en skikkelig stolthetsfølelse for å få være en del av Trainee Sør. Jeg får møtt mange flinke og engasjerte mennesker, utvikle meg selv og lære masse!

«Det er virkelig drømmestarten på karrieren min.»

 

Hva liker du å gjøre utenom jobben?

«Utenom jobben elsker jeg å være aktiv»

Jeg elsker å gå i fjellet eller lange turer i skogen, spille squash, padle og trene. Jeg sier heller ikke nei takk til en god TV-serie eller film med en stor kopp te, som jeg gjerne ser med mine gode venner eller min herlige familie.

Hvilke tre ord kjennetegner deg best?

De tre ordene som kjennetegner meg best må være at jeg er positiv, engasjert og sosial.

6 kjappe fakta  
Alder 26
Fra Søgne
Sivilstatus Samboer
Yndlingsrett Vegetar moussaka!
Hobby Gå i fjellet
Feriene tilbringes På en strand i Hellas i nærheten av en gresk taverna