ismael

Kompetanse og innovasjon, hånd i hånd

Med pedagogikk og SHIFT i ryggsekken, har Ismael en unik mulighet til å være med å bygge opp kompetanseutviklingsprogrammet til Å Energi i sin første plassering!

Navn og alder? 
Ismael Elotmani - 28 år gammel

 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 
Groruddalen, Oslo. Groruddalen er et sted med et stort mangfold, som har preget meg på en utrolig positiv måte.

Her har det i mange år vært en utrolig engasjerende idrettskultur, spesielt for fotball, og vi er veldig stolte av fotballspilleren Joshua King som har vokst opp her i dalen. Vi har også hatt Norges første og eneste NBA-spiller Torgeir Bryn. For å legge på enda mer skryt har vi Grorud fotballaget som nylig var i OBOS, men dessverre rykket ned i fjor.

Så for å si det enkelt er Groruddalen stedet for idrett

Utdanning? 
For noen år siden fullførte jeg en bachelorgrad i Pedagogikk med spesialisering innen individuell og gruppeveiledning.

Videre tok jeg en mastergrad i SHIFT Entreprenørskap & Innovasjon. Her fikk jeg muligheten til å etablere bedrift i kombinasjon med faglig innputt. Bedriften jeg utviklet i samarbeid med tre andre var et byrå med fokus på utvikling av sponsoravtaler for e-sport og streamingtjenester.

Under studiet fikk jeg også spesialisert med innenfor områder som Design Thinking og LEAN.

Hvor har du første plassering og hva jobber du med der?  
Første plasseringen er i Å Energi (tidligere Agder Energi).

I Å Energi er vi midt i en fusjonsprosess mellom Agder Energi og Glitre Energi, og i den sammenhengen skjer det utrolig mye nytt. Mine prosjekter disse månedene har vært å utvikle og implementere et nytt HR-system, samt arbeid med utvikling av kompetanse/Læring.

Jeg arbeider også med et utrolig spennende prosjekt knyttet til kunstig intelligens. 

Drømmeyrke som barn? 
Som ung så drømte jeg om å bli fotballproff på lik linje med mange andre, og på lik linje med alle andre var det kun en kneskade som holdt meg unna den drømmen

Fritidsinteresser? 
Jeg bruker ganske mye av tiden min på å være aktiv. Det går en del i fotball og klatring, samt uteaktiviteter som frisbeegolf

Hvorfor søkte du Trainee Sør?  
For meg var dette en unik mulighet til å tilegne seg mye variert arbeidserfaring over relativ kort tid. Dette i tillegg til kompetanseløftet man får blant et nettverk med andre traineer, og mentor, gjorde at jeg ikke kunne si nei til denne muligheten.

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 
Utrolig spennende og grundig. Gjennom prosessen fikk man et ganske sterkt bånd med de andre søkerne selv om det selvfølgelig ligger litt konkurranse om plassene bak. Hele prosessen gjør det jo litt ekstra stas å bli valgt.  

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 
Noe av det gøyeste var under masteroppgave-skriving hvor selskapet vi skrev master i samarbeid med, tok oss med til Spania en ukes tid for å gjennomføre forskningsarbeidet knyttet til oppgaven.

Vi deltok også på møte med samarbeidspartnere for EU-prosjektet selskapet jobbet med, og dette førte jo videre til en jobb for meg, så min desidert gøyeste opplevelse.

Hvor er du om 10 år? 
En fot i et feriehus i Spania, en annen i Kristiansand. Arbeider da med innovasjon og næringsutvikling i Agder-regionen. Planen er ikke noe mer håndfast enn det, og det er jo det som jeg syntes er spennende, at det ligger mye muligheter foran føttene mine.

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 
Servicemedarbeider, hatt det, helst ikke igjen. Selv om det er utrolig gøy å jobbe med mennesker i denne bransjen, så krever det ofte en formalitet som ikke matcher helt med meg som en mer uformell person.

Hva gleder du deg mest til det neste året? 
Utvikle meg, bygge nettverk og oppleve så mye som mulig spennende, sammen med de andre traineene. Jeg har også mye jeg ønsker å gjøre på privaten det neste året, men jeg tenker jeg holder det litt privat.

 

5 kjappe, enten eller: 

 

Strandferie eller fjellferie? 
Strandferie

Katt eller hund? 
Katt

Lese bok eller se film? 
Se film

Treningstøy eller dress/kjole? 
Dress

Kaffe eller te? 
Kaffe