img_0587

Innsikt, utsikt og utfordringer

Om 10 år tror Johan at man vil treffe han med en kaffekopp i hånda, på vei mellom møter for å snakke om noe teknisk. Men frem til da vil han bruke traineetiden aktivt til å utvide kunnskapen sin og bli utfordret.

Navn og alder: 

Johan Widding Hansen, 26 år 

 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 

Kommer fra Kristiansand, mer presist Randesund som ligger øst i byen. Bydelen kan kategoriseres som en klassisk «sub-urb», masse eneboliger, i et trivelig sørlandsmiljø. 

 

Utdanning: 

Integrert master gjennom profesjonsstudiet i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Bergen. 

 

Hva jobber du med i din første plassering? 

Jeg jobber i Å Energi. Her bidrar jeg med nye tanker til et nytt «Energy, Trading and Risk Management» (ETRM) system. Gjennom tilgang til data kan jeg finne underliggende faktorer som kan være av interesse for å utbedre risikobildet samt gi grunnlag til å være kritisk til eksisterende modeller. 

 

Drømmeyrke som barn? 

Pilot, noe jeg fremdeles tror jeg ville ha likt. 

 

Fritidsinteresser: 

Klatring, løping, turer, brettspill, teknologi, sosialt, etc. 

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør? 

Fordi min far anbefalte meg å søke. Etter hvert som jeg kom videre i søknadsprosessen leste jeg meg opp på hva det innebærer å være en trainee i Trainee Sør, som gav meg vesentlig større motivasjon for å bli med. 

 

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 

Skal si jeg ble overasket over hvor omfattende den var. Jeg søkte på flere jobber den våren og var på flere ulike intervjuer. Men Trainee Sør skilte seg klart ut blant alle søknadsprosessene. På en positiv, men også mer krevende måte. 

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 

I løpet av studiet gjennomførte jeg praksisarbeid som involverte en gruppe på fem av oss. Vi ble tildelt et spennende prosjekt der oppgaven var å analysere «søkere av forbrukslån» for en bank. Det som gjorde opplevelsen enda mer utfordrende og lærerik var at vi ikke mottok noen forhåndsopplysninger og kun ble tildelt et betydelig datasett. Dette ga oss en unik mulighet til å dykke inn i anonymiserte data og studere adferden til enkeltpersoner. Det var ikke bare en verdifull introduksjon til arbeidslivet, men også en svært fasinerende. 

 

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år? 

Sannsynligvis på vei til et møte med kaffekoppen i hånden. Tiden vil vise både lokasjonen til dette møtet og hva som skal diskuteres, sikkert noe teknisk. 

 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 

Jobben 7 av 10 ikke vil ha, altså McDonald’s. Blir enormt imponert over mennesker som takler å arbeide i et slikt høyt tempo, varme og støy.  

 

Hva gleder du deg mest til det neste året? 

Etter kun fire uker ved Å Energi, kan jeg med trygghet fastslå at jeg allerede har oppnådd betydelig innsikt. Jeg ser frem til de kommende utfordringene og muligheten til å utvide min kunnskap ytterligere gjennom de kommende trainee-periodene.  

 

5 Kjappe enten/eller: 

Strandferie eller fjellferie? 
Fjellferie 

Katt eller hund? 
Katt 

Lese bok eller se film? 
Se film 

Treningstøy eller dress/kjole? 
Treningstøy 

Kaffe eller te? 
Kaffe