espen-aleksander

Hedmarking på flyttefot

Espen er et skikkelig aktivt ja-menneske, som ønsker å bli med på det meste og teste nye aktiviteter på fritida. Aktivitetene kombineres ofte med hans samfunnsengasjement.

Navn og alder? 
Espen Aleksander Pedersen, 28 år.

 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 
Hamar, Innlandsgutt. Men, går fortsatt under Hedmarking! Mellomting mellom traktorland og byen.

 

Utdanning? 
Shift Entreprenørskap og Innovasjon, UiA (master). Kommunikasjon og medieproduksjon, UiA (bachelor). HR og Organisasjonsutvikling, UiA (årsstudium)

 

Hvor har du første plassering og hva jobber du med der?  
Arendals Fossekompani i kommunikasjonsteamet. Her jobber jeg med alt fra LinkedIn for moderselskapet og datterselskapene til nytt intranett, CFO og kommunikasjonsseminar som selskapet skal ha i Oslo i mai. Jeg har og fått ansvaret for Arendalsuka og skal være med å sette opp programmet for dette. Og jeg skal være med å videreutvikle en sponsorstrategi.

 

Drømmeyrke som barn? 
Min bestefar var brannmann og jeg husker godt jeg var med han på besøksdager i barndommen, så det må nok bli brannmann.

 

Fritidsinteresser? 
Generelt aktiv person som liker å teste nye sporter. Men har spilt innebandy i 14 år. Bodde et år i Australia og ble frelst av surfing. Men sier gjerne ja til skiturer og fjellturer, helst med gode venner eller familie.

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør?  
Den unike muligheten til å knytte kontakter med næringsmiljøet på Sørlandet gjennom ulike plasseringer, muligheten til å få innsikt i ulike sektorer og at det å være trainee i Trainee Sør blir sett på som en annerkjennelse på at en er dyktig blant bedrifter på Sørlandet.

 

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 
Min søknadsprosess skiller seg nok en del ut fra den tradisjonelle veien inn. Jeg var på reise hele høsten og hadde derfor alt av kommunikasjon med rekrutterer og daglig leder digitalt. Dette er jeg så takknemlig for at jeg fikk muligheten til.
Prosessen føltes veldig fin ut, god dialog med både ekstern rekrutterer og daglig leder som hele veien var opptatt av å bli kjent med meg, og at jeg fikk muligheten til å bli kjent med Trainee Sør. Jeg ser tilbake på det som en fin prosess hvor en lærer en del om seg selv og hva det vil si å være trainee.

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 
Jeg har mange gøye erfaringer, og sa kanskje ja til litt for mye innimellom. Men det å være student i Norge gir en unik mulighet til å teste å feile, og det er jeg så utrolig glad for at jeg i etterkant kan si at jeg har gjort. Noen av de erfaringen jeg vil trekke frem er Palmesus, her har jeg jobbet som artistkontakt og jobbet med artister som Macklemore, Ty Dolla Sign, Andrea Bocelli, TIX og Kjartan Lauritsen. 

Jeg har vært studentambassadør for UiA hvor jeg har representert universitetet på turné i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Innlandet. Jeg har vært på utveksling i Australia og fått meg venner fra hele verden (noen av de fikk jeg besøkt igjen når var ute og reiste høsten 2022).

Til slutt vil jeg legge til at jeg har vært en del av studentidretten både som spiller, utviklingskonsulent, dommer, trener og aktivitetsleder i UiA Lacrosse og KSI Innebandy.

 

Hvor er du om 10 år? 
Da håper jeg at jeg fortsatt er i en arbeidsplass som gir meg muligheten til å bidra til ett bedre samfunn for alle. Jeg håper jeg har kolleger som utfordrer meg og at jeg fortsatt har det samme ønske om å lære som jeg har i dag. Også håper jeg at jeg surfer oftere enn det jeg gjør i dag.

 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 
Jeg tror alle har nytte av å utfordre seg på ting de ikke kan, men en ting jeg ikke kunne hatt var økonomiansvarlig. Jeg er alt for dårlig med tall og blir stressa av store Excel dokumenter.

 

Hva gleder du deg mest til det neste året? 
Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de engasjerte menneskene som ønsker å utvikle Sørlandet. Jeg ser frem til å lære masse, både om meg selv og fra ulike aktører. Men jeg gleder meg også til å utveksle ideer med andre Traineer og knytte kontakt på tvers av retning og interesse.

 

5 kjappe, enten eller: 

Strandferie eller fjellferie? 
Denne er vanskelig. Men drømmeferien er et sted hvor jeg kan surfe fra soloppgang og stå på ski i solnedgang.

Katt eller hund? 
Er allergisk mot begge to, men måtte jeg velge blir det hund.

Lese bok eller se film? 
Lite som slår en god film.

Treningstøy eller dress/kjole? 
Ja takk begge deler. Men siden jeg er en aktiv person så finner du meg nok oftest i noe treningstøy.

Kaffe eller te? 
Svart kaffe!