microsoftjobbstorrelse

Fremtiden gjennom en linse

Sebastian deler sin reise fra Fashion Photography i England til dagens traineeplassering i kommunikasjonsavdelingen ved Universitetet i Agder. Han tar oss med på en tur gjennom drømmer, erfaringer og forventninger, alt mens han navigerer gjennom Trainee Sør programmet.

Navn og alder:
Sebastian Johnsrud, 27 år.

 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det?

Født og oppvokst på Hamresanden her i Kristiansand. Kort avstand til byens beste badestrand!

 

Utdanning:

Jeg har en bachelorgrad i Fashion Photography fra Falmouth University i England, hvor jeg bl.a. spesialiserte meg i skjønnhetsfotografi- og skjønnhetsindustrien. Jeg supplerte så med en mastergrad i samfunnskommunikasjon ved Universitetet i Agder hvor jeg fokuserte på politisk kommunikasjon og image.

 

Hva jobber du med i din første plassering?

Nå jobber jeg i kommunikasjonsavdelingen ved Universitetet i Agder. Her er jeg hovedsakelig en del av web-teamet. UiA er godt i gang med å få på plass helt nye nettsider og det er mye som skal på plass! Nå jobber jeg mest med innhold, men gjennomfører også brukertestinger og andre oppgaver i forbindelse med prosjektet.

 

Drømmeyrke som barn:

Som liten hadde jeg to drømmer: Baker og advokat. Det ble aldri juss og de gangene jeg har begitt meg ut på baking har det resultert i noen steinharde cookies!

 

Fritidsinteresser:
Når jeg skal kople av er det gjerne med en god politisk biografi, meditasjon, en treningsøkt og kvalitetstid med venner og familie.

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør?

Trainee sør for meg så rett å slett ut som en gullbillett for faglig og personlig vekst! Med mulighet til å bygge kompetanse og nettverk, samtidig som jeg får brukt den kompetansen jeg har i tre ulike bedrifter. At Trainee Sør også tilbyr et solid apparat med ledelsen og andre traineer gjorde valget til en no-brainer.

 

Hvordan opplevde du søknadsprosessen?

Det er nok en av de mer krevende søknadsprosessene jeg har deltatt i. Men også en av de mest lærerike. Det kjentes ekstra godt å bli tilbudt plass etter en så omfattende rekrutteringsprosess.

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden?

Jeg har vært så heldig å få tatt hele bachelorstudiet i utlandet, en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Jeg ble kjent med mennesker fra alle verdensdeler og fikk bl.a.  delta på London Fashion Week! På masterstudiet var jeg nestleder i linjeforeningen Rhetorica, samt tillitsvalgt for kullet mitt og fadder for nye masterstudenter.

 

 

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år?

Om 10 år så har jeg forhåpentligvis knekt voksen-koden, hva enn det innebærer. Hva jeg gjør er ikke lett å spå – jeg vil så mye forskjellig! Arbeide i et departement? kommunikasjonsrådgiver for et politisk parti? Art director for en merkevare?

Kanskje jeg har et bedre svar når jeg har fullført trainee-perioden!

 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt?

Jeg kunne nok aldri arbeidet i barnehage eller på barneskolen.

 

Hva skal til for at du trives på jobben?
Gode samtaler og diskusjoner med kolleger, at jeg opplever å få ansvar og tillit, samt rom for å prøve og feile. Det er kanskje ekstra viktig å føle at man tilfører faglig og sosial verdi til arbeidsplassen.

 

Hva gleder du deg mest til det neste året?
Jeg ser veldig fram til å samarbeide med mentoren min og få en sparringspartner i hen. Gleder meg ikke minst å bli kjent med mange dyktige mennesker på veien!

 

5 Kjappe enten/eller

Middag eller dessert?

- Middag

Jul eller påske?
- Jul

Android eller iPhone?
- iPhone

Gå eller sykle?
- Gå

Melk eller juice?
- Melk