82718271_537183170230590_7064995729021861888_n

«Ferdig med master - hva nå?»

«Hva skal jeg bli når jeg blir stor?» spurte Amalie seg da hun var ferdig med masteren i medier og kommunikasjon på NTNU. I første plassering bidrar traineen til markedsføring og utvikling av Sørlandet som reiselivsdestinasjon.

Amalie Adsen Kvåle kommer fra stedet midt mellom Flekkefjord og Stavanger, nærmere bestemt Egersund. Da Amalie skulle starte med studier så flyttet hun til Kristiansand og tok bachelor i medier og kommunikasjon ved UiA. I tillegg har hun tilbrakt et utvekslingssemester ved Curtin University i Perth i Australia.

Her hadde jeg fag som gikk under «Bachelor of Business and Commerce», som betyr at jeg tok fag som markedsføring, ledelse, PR og journalistikk. I det siste semesteret hadde jeg statsvitenskap som breddeemne. Etter tre år i Kristiansand trengte jeg ny inspirasjon og startet derfor på en master i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi ved NTNU i Trondheim.

Ved siden av studiene var det veldig stor variasjon av verv som man kunne engasjere seg i. Kvåle var med i studentavisen "Under Dusken", som er en del av Studentersamfundet. Her var hun både videojournalist og med i markedsavdelingen til avisen.

I tillegg var jeg også roadshow-ansvarlig for Studentlekene som arrangeres i Trondheim annethvert år. Utenom det frivillige vervet hadde jeg deltidsjobb på en klubb for psykisk utviklingshemmede. Samtidig var jeg studentassistent i Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Kvåle ønsket å søke Trainee Sør fordi hun ser den unike muligheten til å prøve tre forskjellige plasseringer på 18 måneder.

Jeg hadde ingen anelse om hva eller hvor jeg helst ønsket å jobbe. I studietiden er det heller ingen praksis som gir mulighet til å prøve arbeidslivet innenfor mitt fagfelt. Derfor vil jeg si at Trainee Sør er en mulighet til å prøve og feile, og samtidig lære mer om meg selv og hva jeg kanskje ønsker å «jobbe med når jeg blir stor». Samtidig som man kan bli kjent med mange flotte mennesker som også er traineer. I tillegg er det også verdt å nevne muligheten for å bygge et stor nettverk såpass tidlig i karrieren, noe jeg ser på som en mulighet.

Reiselivsdestinasjonen Sørlandet

Kvåle er plassert i USUS, med hovedoppgave å markedsføre Sørlandet som reiselivsdestinasjon. På en måte kan man trekke en sammenligning mellom Egersund og Kristiansand, ettersom begge steder ønsker økt aktivitet på turister og reiseliv. Traineen synes det er godt å være i gang med karrieren som markedsfører mot reiselivet, sammenlignet med hverdagen som student.

Det beste med min første plassering er at det er stor takhøyde for å komme med innspill uten at noen synes de er dumme eller teite. Det føles greit å være trainee, på mange måter. Først og fremst er det greit at kanskje forventningene til mine prestasjoner senkes, fordi de vet at jeg er nyutdannet. Det er også veldig rart å ikke være under tittelen «student» lenger. Studenttilværelsen har vart i mange år, så det er vanskelig å kanskje gi litt slipp på den følelsen. Det er likevel godt å slippe stresset som kommer når man er student. Nå går jeg på jobb og er ferdig med jobb når jeg drar, noe som jeg syns er ganske deilig.

25-åringen verdsetter åpenheten som USUS tilrettelegger for; at man har mulighet til å gi beskjed eller snakke om saker som engasjerer, bekymrer eller motiverer henne.

For meg er det viktig å få utvikle meg som person i de arbeidsoppgaver som jeg gjør, men også sammen med andre som er en del av arbeidsplassen. Disse tingene betyr mye fordi det er med på å skape godt miljø og tillit på arbeidsplassen. Man kommer langt med å skape tillit til hverandre.

Utenom jobb liker 25-åringen å være aktiv på fritiden, ofte på tur med venner og kjente. For Kvåle står sosiale aktiviteter høyt på listen, og finner ofte på noe med dem som står henne nærmest.

På fritiden prøver jeg å være så aktiv som mulig. Jeg misliker å sitte i ro. Derfor bruker jeg en del tid på trening og gå turer, helst sammen med venner. For meg er det viktig å bruke fritiden på å ta vare på de jeg har rundt meg.

Fordelt på 3 turer, eller plasseringer, får Amalie Adsen Kvåle muligheten til å prøve forskjellige arbeidsplasser i løpet av hennes 18 måneder i Trainee Sør. Finner Amalie endelig ut hva «hun vil bli når hun blir stor?» Vi gleder oss over å ha den energirike traineen i det nye kullet!