12345

En unik trainee i Agder Energi, med Edvin Sehm

Edvin Sehm er født og oppvokst ved Hamresanden, har til sammen åtte år med utdannelse, og lar seg fascinere av Ole Gunnar Solskjærs læremester og mentor. Viktigst av alt, trives traineen med sin første plassering i Agder Energi.

En ekte sørlending

Edvin Sehm er 27 år gammel, både født og oppvokst i Kristiansand. Sørlendingen har tilbragt mesteparten av sine yngre år på Hamresanden, der han trådte sine barnesko. Stedet ligger et kvarter utenfor Kristiansand sentrum og er ifølge noen «Norges fineste strand». Nå for tiden bor han på Lund sammen med kjæresten, og har funnet seg til rette ved sørkysten.

Med både økonomi og IT i ryggsekken

Sehm har studert til sammen åtte år. I løpet av denne tiden har han fullført en mastergrad i økonomi og administrasjon, samt en bachelorgrad innenfor IT og informasjonssystemer.

«Jeg har også vært så heldig å få muligheten til å dra på utveksling, ikke bare én gang, men to ganger. Disse oppholdene var henholdsvis i Berkeley i USA, og Leeds i England,» sier Sehm, som for øvrig er amerikansk og norsk statsborger.

«Disse erfaringene har vært uvurderlige, og jeg anbefaler alle som studerer og dra på utveksling! Spesielt greit var det å bo i Leeds som kun er 1 time unna Manchester, ettersom jeg da kunne dra på fotballkamper og se favorittlaget mitt spille,» sier fotballtilhengeren.

IT-kunnskaper er blitt viktigere og viktigere i en stadig mer digitalisert hverdag. Sammen med mastergrad i økonomi, er Sehms utdannelseskombinasjon svært ettertraktet på Sørlandet. Etter 27-åringen var ferdig på skolebenken, fikk han jobbtilbud hos Trainee Sør.

Alle gode ting er tre i Agder Energi

Traineens første plassering er hos Agder Energi. Her har 27-åringen blitt svært godt mottatt.  

«For det første jobber jeg med å kartlegge nåværende systemer i bedriftsmarkedet. Disse må vurderes opp mot potensielle nye og eksisterende applikasjoner i Entelios Nordic, som er et strømleverandørselskap eid av Agder Energi. For det andre er jeg involvert i et annet prosjekt som går på overgang til mer bruk av skytjenester,» sier kristiansanderen.

«Førstnevnte prosjekt er veldig tydelig og konkret, men det sistnevnte er mer åpent. Dette er med på å gi meg ulike erfaringer, noe som er veldig interessant og lærerikt. Begge prosjektene er i startfasen, så det å være med fra starten gjør det ekstra moro,» sier han. Traineen anser seg selv som en ærlig og hyggelig person det er lett å ha med å gjøre.

For det tredje bistår Sehm også i arbeidet med en utviklerkonferanse som skal holdes i juni måned, i regi av Agder Energi. Men andre ord får traineen variasjon i oppgavene. Dessuten har traineen allerede reist til både Oslo og Stockholm i forbindelse med Entelios Nordic. Ettersom det er mye aktivitet i Agder Energi, setter 27-åringen stor pris på å være involvert i mange ulike prosjekter.

«Ikke minst, håper jeg å ha fått en solid forståelse av energibransjen som helhet og hvilken rolle teknologi vil spille i fremtiden. Selv om jeg har utdannet meg over lang tid, merket jeg at dette var et område jeg tidligere hadde lite kunnskap om sammenlignet med hvor mye jeg har lært til nå,» sier traineen.

Blir inspirert av Solskjærs mentor

Sehm har egentlig ingen store forbilder. Likevel har United-tilhengeren latt seg inspirere og fascinere av Sir Alex Ferguson, en av fotballhistoriens største ikon og for øvrig Ole Gunnar Solskjærs mentor.

«Hans lederegenskaper og evne til å stadig tilpasse seg endringer over flere tiår er veldig imponerende, både på og utenfor fotballbanen. Jeg tror det er veldig mye av hans erfaringer og måter å gjøre ting på som kan være nyttig innenfor flere bransjer og områder, spesielt evnen til å tilpasse seg stadige endringer og fortsatt levere på topp,» sier Sehm.

Nysgjerrig og/av natur

På fritiden går det følgelig mye i fotball, også av den amerikanske typen (NFL). Resten av tiden går til å være med kjæresten og venner, samt å lese selvbiografier til personer som han synes er interessante.

«Jeg kan også bruke mye tid på å lese og lære om nye ting, innenfor alle slags områder. Alt fra amerikansk politikk til teorier om hvordan Game of Thrones vil ende.

I ferien er jeg veldig glad i å bare være hjemme i Norge og nyte den Sørlandske sommeren. Så lenge været tillater det er jeg mye på stranda, (spesielt glad i Hamresanden selvfølgelig) og er glad i å bade. Rett og slett bare slappe av og nyte ferien,» sier Sehm.

Edvin Sehm har ikke funnet ut hva som er drømmejobben, men tror kanskje han finner den i løpet av plasseringer hos ulike bedrifter som samarbeider med Trainee Sør. Da er det stor sannsynlighet for at den meddeles på vår flunkende nye traineeblogg!

CV - Edvin Sehm