thore2. (1783x1276)

Drømmejobben tar vare på miljøet, med Thore-Kristian Svennevig

Rogalendingen er utdannet som industriøkonom, og har første plassering i Agder Energi. Traineen brenner for samfunnsansvar. Derfor ønsker han arbeidsoppgaver som bidrar til å ta vare på jordkloden.

Oljeeventyr og løpekometer

Thore Kristian Svennevig er 26 år og kommer fra Sandnes i Rogaland. Byen med over 77 000 innbyggere er først og fremst kjent for sin oljerelaterte næringsvirksomhet, men er også kjent for å ha fostret opp Ingebrigtsen-brødrene - løpetrioen som de siste årene har hevdet seg i internasjonal skala.

Master i industriøkonomi og roadtrip med finske medstudenter

Svennevig tok både en bachelorgrad i fornybar energi, samt mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse ved UiA i Grimstad. I tillegg var han på utveksling som student.

«Jeg hadde også et utvekslingssemester ved Technical University of Munich (TUM) hvor jeg hadde det svært bra. Undervisningen var utrolig utfordrende og av svært høy kvalitet. TUM har svært stor tilknytning til industrien, noe som jeg ser som en stor styrke ved at industri og bedrifter ofte er lengre fremme enn hva forskning fra universiteter klare å henge med på.

Tiden ved TUM har gitt meg introduksjon til flere av tingene jeg arbeider med i min første plassering, spesielt hvordan energibransjen fungerer. Jeg synes bransjen er svært spennende» sier traineen.

I utlandet møtte 26-åringen andre utvekslingsstudenter med iver etter å reise på rundtur. Det resulterte i mange gode minner, på tvers av landegrenser.

«Av alle ting fant jeg meg til rette med våre finske naboer, og reiste rundt med fem av dem i en leiebil. Ved en senere anledning dro vi også til Zillertal i Østerrike for å stå på slalåmski, i det som etter min viten er verdens største skianlegg med sine 530km løyper fordelt på 180 skiheiser. Oppholdet som utvekslingsstudent var utrolig gøy og anbefales på det varmeste!» forteller traineen engasjert.

Kunstig intelligens i Agder Energi

Svennevig sin første plassering er hos Agder Energi, i avdelingen Kraftforvaltning. Oversetter man beskrivelsen til engelsk blir det “Energy Management and Trading”.

«Mine arbeidsoppgaver går ut på følge opp og koordinere IT-prosjekter. Disse prosjektene kan omhandle alt fra arbeid med Agder Energis egenutviklede forvaltningsmodell til prosjekter som går ut på å ta ut verdi fra avanserte AI modeller (Artificial Intelligence) og Big Data,» forteller traineen.

Flying start på arbeidslivet

26-åringen merker at han allerede etter én måned er med på å bidra, noe som gjør at den nye jobben motiverer. Han har blitt godt tatt imot, og har fått ansvar raskt.

«Allerede etter to uker har mine innspill og bidrag resultert i positive resultater, noe som gir en god mestringsfølelse. Arbeidslivet skiller seg veldig fra tiden på universitetet, da man gjerne kun arbeider for å lære noe som egentlig bare gagner en selv. For nå skal jo kunnskapen tas i bruk, og er best når den deles med de dyktige medarbeiderne i Agder Energi,» sier Svennevig.

Han er fornøyd med mulighetene som ligger foran seg på Sørlandet. Regionen er preget av vekst og fokuserer blant annet på bærekraftige løsninger innenfor næringslivet. Det synes traineen er bra, ettersom han har lyst å jobbe med fokus på miljø.

Samarbeid og kunnskapsdeling er nøkkelen

Svennevig nevner at samarbeid og kunnskapsdeling står sentralt i en bransje som står ovenfor store omveltninger, blant annet med tanke på samfunnsansvar i sammenheng med klimaforandringer.

«Jeg kjenner at arbeid for bedre samfunnsansvar er noe jeg virkelig brenner for,» sier traineen.

26-åringen ønsker økt kunnskap om IKT-tjenesters muligheter, egne påvirkninger og fullstendig oversikt over faktiske utslipp i et livsløpsperspektiv for å nå målet om ivaretakelse av miljøet. I tillegg har han målsetning om å forbedre seg på sine lederegenskaper, som han tidligere fikk sansen og forsmak på under ettårig befalsutdannelse i sjøforsvaret.

«Jeg er svært tydelig på at dersom det er mulig, ønsker jeg å jobbe en plass hvor jeg kan ha betydelig positiv påvirkning på miljøet, men hva arbeidsoppgavene innebærer vil tiden vise,» sier Svennevig.

Konstant på jakt etter forbedringer, og en allsidig fritid 

Svennevig ser på seg selv som samvittighetsfull og pliktoppfyllende i sammenheng med ting han foretar seg. 26-åringen streber etter forbedringer, hvor enn det måtte være, også i hverdagslige arbeidsoppgaver. Samtidig setter han pris på at kollegene er åpne og tar seg tid til å lære bort det traineen trenger for å gjøre en skikkelig god jobb, selv om arbeidshverdagen deres ofte er travel.

På fritiden liker Svennevig å lytte til musikk, lage god mat, og jogge. Inntil nylig var 26-åringen også en ivrig syklist, noe som endte brått da sykkelen ble stjålet. 26-årigen har alltid likt å være aktiv, og som ungdom gikk fritidsinteressen i konkurranser med racerbåt støpt i karbonfiber og kevlar. Frem til han var 23 år var båten det raskeste fremkomstmiddelet (utenom fly riktignok) han hadde kjørt, i en hastighet tilsvarende 200 km/t.

Thore-Kristian gleder seg til fortsettelsen i Trainee Sør, og har for øvrig lagt ut et blogginnlegg omhandlende AE-konferansen som var for en drøy uke siden. Den kan du finne her.

CV - Thore Kristian Svennevig