4traineesor_bilde2

Drømmejobben på første, andre eller tredje forsøk

Interessen for matematikk var avgjørende for valg av studium. Med master i fornybar energi er trainee Kirsti klar for å utfordre etablerte virksomheter på Sørlandet.

Har alltid elsket matte

Kirsti Homstøl har studert fornybar energi ved Universitetet i Agder. Frolendingen har alltid «elsket» matematikk og visste derfor tidlig at ingeniørutdannelsen var veien å gå. I sammenheng med det grønne skiftet er studiet både fremtidsrettet og ettertraktet blant bedrifter på Sørlandet.

Studiet har gitt meg mye lærdom om det store potensiale innenfor elektro- og elkraftteknologi, og jeg er opptatt av bærekraftig utvikling. Fornybar energi er derfor en perfekt kombinasjon av bærekraft og matematikk!

Masteroppgaven ble forfattet med ei venninne fra studiet. Sammen skrev de om «Optimalisering og kraftforsyning for hydrologi- og meterologistasjoner» for Scanmatic AS Arendal.

Ved bruk av maskinlæring og metaheuristiske algoritmer skal vi lage et verktøy som er i stand til å finne den optimale løsningen av et hybridsystem. Dette brukte vi for å lage et verktøy som plukker ut de komponentene vi trenger til et system som alltid vil kunne tilføre nødvendig strøm til sensorene det skal forsyne.

Ved siden av studieløpet var traineen også med i Ingeniører uten grenser, avd. Sørlandet. Både som leder og som økonomiansvarlig. Her lærte traineen mer om verdien av teamarbeid, prosjektledelse og budsjettering.

En kickstart på karrieren

Det var på en karrieredag at Kirsti ble ekstra godt kjent med Trainee Sør. Hun søkte Trainee Sør for det å få erfaring fra flere bedrifter på Sørlandet – et sted den forlovede traineen ønsker å bo på langsikt. Enn så lenge ser hun på de tre plasseringene som en kickstart på karrieren.

Du får testet deg innenfor flere selskaper og områder i løpet av 18 måneder. Dette gir et godt utgangspunkt for å finne utav hva jeg liker å arbeide med. Til å begynne med er jeg plassert i Arendals Fossekompani. Her har jeg fått varierte oppgaver både for administrasjonen i Arendal og for driftsavdelingen på Bøylefoss.

Fra å jobbe med maskinlæring, har traineen også jobbet med risiko- og sårbarhetsanalyser. Deriblant har hun vært med på å utarbeide bærekraftrapporten til virksomheten.

Godt ivaretatt tross Corona

Arendals Fossekompani er en av ferskeste medlemsbedriftene i Trainee Sør. Selskapet eier energi- og teknologirelaterte selskaper med et internasjonalt nedslagsfelt, med hovedkontor i Arendal. Til tross for Coronaviruset, føler Kirsti seg ivaretatt som nyansatt i virksomheten. Dessuten er hun også fornøyd med arbeidsoppgavene – som både er varierte og lærerike.

Jeg føler meg utrolig heldig som får «drømmejobben» i første plassering. På en annen side ser jeg også frem til andre muligheter i de kommende plasseringene. I den sammenheng vil man jo også bygge et større nettverk som kommer til nytte på lengre sikt.

Videre ser Kirsti frem til både andre og tredje plassering. Deriblant ønsker hun å lande en plassering Agder Energi, en av virksomhetene med lengst fartstid i Trainee Sør. Etter det er drømmen å ha en god, fast, lærerik og relevant jobb på Sørlandet.

Og så at jeg er gift med to barn, flere hunder og bor på Jomås i Froland!

6 kjappe fakta
Alder 26
Fra Froland
Sivilstatus Forlovet
Yndlingsrett Biff bourguignon 
Hobby Traning, strikking og hund
Feriene tilbringes ... På hytta eller oppdage nye steder i verden