3bilde1

Don’t count the days, make the days count

Drømmen til Ziad var å drive egen virksomhet og utarbeide kreative løsninger, men han kunne imidlertid aldri samle dette i et bestemt yrke som fanget hans interesse. Å få muligheten til å utfordre seg selv i flere ulike plasseringer gjennom Trainee Sør gjør kanskje at drømmen er et steg nærmere realisering!

Navn: Ziad Shawki (24)

Hvor kommer du fra?

Jeg er født og oppvokst i Oslo (Bærum). Mine foreldre har utenlandsk bakgrunn, hvor min mor fra Azerbaijan og min far fra Irak. 

 

Kan du beskrive stedet du kommer fra med 3 ord?

Mangfold, samhold og sentralt.

 

Hvor og hva har du studert?

Jeg studerte bachelor i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo, med fordypning innen forretningsutvikling og teknologi. Deretter tok jeg en master i Internasjonal finans og økonomi ved University of Sussex i England.

 

Hvorfor ønsket du å studere innenfor dette fagområdet?

Allerede på vgs var jeg klar over at jeg skulle studere noe innenfor retningen økonomi og finans. Jeg hadde en generell interesse for kapitalmarkeder og samfunnsøkonomi og ønsket dermed å fordype meg innenfor disse temaene.

«Lite var jeg klar over hvor komplekse disse problemstillingene var og ikke minst viktig for samfunnet.»

 

Hva handlet masteroppgaven din om?

Masteroppgaven min omhandlet det kinesiske aksjemarkedet, som de siste årene har opplevd enorm vekst og arbitrasjemuligheter. På̊ bakgrunn av dette brukte jeg økonometriske modeller for å utforske om det kinesiske aksjemarkedet kunne anses som et effisient marked.

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden?

Jeg hadde ikke utveksling under studietiden min, men jeg valgte å ta hele masteren min på University of Sussex som ligger like utenfor Brighton i England.

«Dette var en av de mest verdifulle opplevelsene mine, ettersom jeg fikk oppleve et internasjonalt studium og arbeidsmiljø.»

Jeg fikk både bygd meg et stort internasjonalt nettverk, og utviklet meg faglig.

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør?

«Fra ung alder, har jeg alltid syntes det har vært vanskelig å definere eller identifisere meg med en bestemt drømmejobb

Jeg ønsket å drive min egen virksomhet, utarbeide kreative løsninger, men jeg kunne imidlertid aldri samle dette i et bestemt yrke som fanget min interesse. Nå verdsetter jeg et inkluderende og utfordrende arbeidsmiljø noe jeg vet Trainee Sør tilbyr. Den totale pakken som Trainee Sør tilbyr med mulighet for rotasjon mellom offentlig og privat næringsliv, samt mentorordning var en unik mulighet for meg.

 

Hva er din nåværende plassering og hvilke arbeidsoppgaver har du fått?

Min nåværende plassering er Agder Energi Fornyelse og fleksibilitet. Her jobber jeg blant annet som forretningsutvikler. Som forretningsutvikler er jeg med på å forbedre virksomhetens områder som allerede eksisterer for å utvide lønnsomheten. I tillegg jobber jeg også med innovasjon. Typiske arbeidsoppgaver her kan være å vurdere marked og markedsmuligheter, analysearbeid, kapitalinnhenting, etablering av virksomheter eller enheter, og utvikling av forretningsplaner.

 

Hva er det beste med din nåværende plassering?

Ettersom jeg er konserntrainee jobber jeg tett med konsernlederne (KL), dette er absolutt veldig spennende og lærerikt. Erfaringen og kompetansenivået som befinner seg i KL-møtene er høyt, og jeg får sett hvordan beslutninger blitt tatt med et konsern-nivå

 

Hvordan føles det å være trainee?

Det er spennende og lærerikt å være trainee. Det er mange fordeler å være trainee her i Trainee Sør, det er godt samhold og mange sosiale arrangementer. Tidlig for man tilgang til et sosialt og profesjonelt nettverk som legger vekt på utvikling.

«I tillegg som trainee er du ikke bundet til et spesifikt arbeidsområde, slik at man kan opparbeide seg erfaring fra flere virksomhetsområder.»
 

 

Hvilket resultat ønsker du å sitte igjen med etter perioden i din nåværende plassering?

Jeg har høye ambisjoner for fremtiden og ønsker å være ett skritt nærmere målene mine når jeg er ferdig med første plassering. Samt ønsker jeg å sitte igjen med et stort nettverk og gode minner.

 

Har du noen forbilder eller personer som inspirerer deg?

Muhammed Ali inspirerer meg!

 

Dersom du kunne snakket med forbildet eller personen som inspirerer deg, hva hadde vært samtaletema?

Som Muhammed Ali har sagt selv:

Don’t count the days, make the days count”.

 

Hva liker du å gjøre utenom jobben?

Utenom jobb liker jeg å tilbringe tiden min med familie og venner. Jeg er også ganske aktiv og liker å tilbringe mye av tiden i fotballbinga.

 

Hvilke tre ord kjennetegner deg best?

Lojal, ærlig og løsningsorientert.

 

Hvilke egenskaper eller verdier verdsetter du på arbeidsplassen?

Jeg setter stor pris et inkluderende arbeidsmiljø. Utfordrende arbeidsplass er også viktig for å utvikle meg både som person, men også profesjonelt.

6 kjappe fakta  
Alder 24
Fra Oslo
Sivilstatus Singel
Yndlingsrett Pizza!
Hobby Fotball og venner
Feriene tilbringes I et eksotisk land