anine

Baner sin egen vei

Anine Bentsen (27) har en stor interesse for internasjonal utvikling og brenner for å lage innhold som engasjerer og inspirerer andre. Hun er ikke redd for å ta sjanser, og nå håper hun at tiden som trainee åpner for nye muligheter.

Hvor kommer du fra?

Jeg kommer fra Spangereid i Lindesnes

Hvor og hva har du studert?

Jeg har en bachelor i utviklingsstudier fra OsloMet og SOAS University of London (School of Oriental and African Studies), og master i samfunnskommunikasjon fra Universitetet i Agder.

Hvorfor ønsket du å studere innenfor dette fagområdet?

Jeg har et stort engasjement for internasjonal utvikling, og liker å reise og utforske verden. Det var disse interessene som styrte meg inn på utviklingsstudier. Etter hvert vokste også interessen for å «engasjere med pennen» frem i meg, derfor ønsket jeg å ta en master i samfunnskommunikasjon. Dette begynte særlig da jeg bodde i Zimbabwe og skrev om opplevelsene og erfaringene derifra.

«Slik skjønte jeg at jeg brenner for, og siden skulle jobbe med å lage innhold som inspirerer og engasjerer.»  

Hva handlet masteroppgaven din om?

Den handlet om hvordan kjendiser engasjerer seg i bistand, og sentrale etiske aspekter knyttet til dette.

Tittel på oppgaven: Kjendisenes bistand – et troverdig og autentisk engasjement? En analyse av kjendisengasjementet i den humanitære kampanjen «Motherhood».

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden?

Noen av mine beste minner fra studietiden var fra da jeg utvekslet til London. Å studere på et multikulturelt universitet som SOAS, gav meg mange nye perspektiver.

«Det å være en del av et multikulturelt og faglig miljø var både inspirerende og engasjerende. Her følte jeg alle studentene var genuint opptatt av og interessert i det samme som meg, noe jeg fikk mye igjen for.»

Som student engasjerte jeg meg også i SAIH (Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond), en solidaritetsorganisasjon som jobber for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt. Her var jeg en periode nestleder for lokallaget ved UiA, noe som ga meg en god innsikt i hvordan det er å lede en studentorganisasjon.

Før jeg tok master i samfunnskommunikasjon, bodde jeg og jobbet ett år i Zimbabwe. Dette var en profesjonsutveksling mellom SAIH og Norec, tidligere Fredskorpset, hvor vi blant annet jobbet for å øke studenter og ungdommers mulighet til å engasjere seg og påvirke politisk. Det gav meg mye å skrive om opplevelsene og erfaringene derifra, og slik fant jeg ut at jeg ønsket å jobbe med kommunikasjon. Nå synes jeg det er særlig spennende å jobbe med kommunikasjon rettet mot unge, og inspirere unge til å engasjere seg i det de brenner for og er opptatte av.

Hvorfor søkte du Trainee Sør?

Jeg søkte Trainee Sør først og fremst på grunn av den unike muligheten til å prøve ut mye forskjellig, og fordi jeg tror og håper det vil åpne for spennende muligheter videre. Jeg hadde inntrykk av at det var en bra plass å være som nyutdannet, og det er det! I tillegg møter man så mange inspirerende og dyktige mennesker og får et stort nettverk. Jeg oppfordrer alle som kan til å søke!

Hva er din nåværende plassering og hvilke arbeidsoppgaver har du fått?

Nå er jeg trainee i Sparebanken Sør. Her får jeg være med på mange spennende prosjekter og kampanjer. Jeg jobber mye med å lage innhold til nettsider og sosiale medier, i tillegg til et eget prosjekt der jeg kartlegger all kundekommunikasjon som sendes ut fra banken.

Hva er det beste med din nåværende plassering?

Menneskene som jobber der! Jeg opplever at alle er utrolig positive og imøtekommende, og ikke minst nysgjerrige.

«De er interessert i å lære av meg som trainee, like mye som jeg er interessert i å lære av dem.»

Jeg blir inkludert i mange prosesser og opplever at det er lav terskel for å komme med innspill og ideer. Og selv om jeg har måtte lære meg å kjenne de fleste via skjermen, føler jeg meg godt ivaretatt og inkludert.

Har du noen forbilder eller personer som inspirerer deg?

Jeg inspireres og motiveres av kvinner som baner sin egen vei, og som ikke er redd for å satse på det de tror på. Nylig kom jeg over et portrettintervju med norske Storm Horncastle, som bare 32 år gammel ble hentet til å være Kamala Harris sin høyre hånd. Hun traff en nerve i meg, veldig inspirerende!

Hva liker du å gjøre utenom jobben?

Jeg har en stor lidenskap for mat. Jeg elsker å lage god mat og spise den sammen med folk jeg er glad i! I tillegg liker jeg å reise og utforske nye steder, og bli kjent med nye mennesker og kulturer.

6 kjappe fakta  
Alder 27
Fra Lindesnes
Sivilstatus Samboer
Yndlingsrett

En deilig tapas eller sushi, det kommer an på hvilken dag du spør!

Hobby Reise og lage mat
Ferien tilbringes.. i en spennende storby eller i det sørlige Afrika