138ce6f76-2149-4a12-965d-3440faaaa5ce.

Traineer i Paris

Årets studietur kunne endelig legges til det store utland, og valget falt på Paris. 15 traineer, og baby Markus, fikk nyte 3 solfylte og varme dager i verdens mest romantiske by

Grytidlig onsdag morgen møtte en trøtt gjeng opp på Kjevik flyplass, spente og klare for spennende dager. Etter en kort mellomlanding i Oslo så var vi fremme. Det er første gang siden pandemiens start at den årlige utenlandsturen faktisk går til utlandet. Så heldige var vi!

Første dagen gikk til god gammeldags sightseeing – etter et kort stopp utenfor den nokså tildekte St. Michel Notre Dame møttes vi ved Seinens bredder for elvecruise med endestopp: Eiffeltårnet. 

Etter en finere 3 retters middag på den Baskiske restauranten Pottoka måtte vi løpe videre – vi skulle til toppen av Eiffeltårnet. Tror nok det var noen som slet litt med høydeskrekken på toppen av et 324 meter tårn bygd i smijern i 1889.

På dag to var vi klar for bedriftsbesøk og satte turen mot Station F – verdens største start-up campus. Pierre Delannoy tok oss med på en guidet tur i det gigantiske lokalet, og fortalte historien om hvordan Station F ble til og hvordan det har gått siden åpningen i 2017. Station F er en business inkubator for start-ups. Bygningen er et tidligere godsdepot for jernbane under navnet Halle Freyssinet, arkitektur av Jean-Michel Wilmotte og ferdigstilt i 1929. Bygget fikk i 2012 status som «monument historique» for sin betydning for Frankrikes arkitektur og historiske kulturelle arv. Station F består av 1.000 start-ups, mer enn 30 programmer og over 600 arrangementer i året. Det er også en mengde kjente investorpartnerskap, blant annet fra Microsoft, Google og Facebook.

Siste dagen tok vi turen innom Bernard Lamothe i Innovasjon Norge, hvor vi fikk høre mer om det fantastiske arbeidet Innovasjon Norge gjør både i Paris og andre deler av verden. Her lærte vi mer om mulighetene for norske virksomheter i Frankrike, og fikk fine samtaler om fremtiden innen havvind, hydrogen og landbruk.

Etter tre innholdsrike dager vendte vi hjem igjen til Norge med litt mindre penger i lommeboka, men flere gode minner om turen.