2microsoftteams-image-(8)

Trainee Sør X TedXArendal

Nok en gang traineene vært på tur, denne gangen til Arendal!  

Som trainee i Trainee Sør følger en rekke aktiviteter og arrangement rettet mot både faglig og sosialt påfyll. TEDXArendal er en av disse aktivitetene, og er en arena for både læring og nettverking. TED er en samling konferanser med utspring i USA som inneholder foredrag fra et bredt spekter talere, samt et bredt spekter temaer. Konferanser utenfenfor USA gjennomføres med lisens under navnet TEDx «stedsnavn». Innhold i foredrag, og foredragsholdere varierer fra år til år, eksempler på temaer kunst, teknologi, politikk og økonomi. 

Dagen i Arendal startet med en time vimling og sosialisering, både med traineer og andre man kjenner eller vil bli kjent med. Selve programmet startet med en første sesjon foredrag og hadde en varighet på intet mindre enn 12 timer! Noen av de mest interessante foredragene (etter vår mening) var Peder Tellefsdal reise til tilgivelse og at det vi gjør smått gjør vi også stort, Meryam Sugulle’s presentasjon av sin forskning på hvordan analyse av morkaken kan gi indikasjon på en kvinnes helse, selv etter graviditeten, og Margreth Olin som presenterte hvordan hun hadde brukt tid i naturen for å få tilbake kontroll i eget liv i en svært krevende periode og hvordan dette inspirerte hennes siste dokumentarfilm. I tillegg fikk vi høre gode innlegg fra Ajla Gasal siitt arbeid rettet mot jenter i STEM, Edvard Liljedahl Sandberg sitt innovative prosjekt om trådløse hjertesensorer, Charles Burns talent; silhuett-klipping og ikke minst kokken som endret navnet sitt til signaturretten; Patrick «Risotto» Botlero.  

I tillegg til faglig påfyll var det mye interessant å få med seg i pausene som ble kalt «Lounge Experience». Flere lokale bedrifter hadde stands og lounge-områder man kunne bruke, blant annet Sparebanken Sør og Innoventi. Av alle aktivitetene var det kanskje 80-talls spillrommet som slo best an! Konkurranseinstinktet var på topp og praten fløt om både faglige og ikke så faglige tema gjennom dagen. For å holde energien oppe til å suge til oss så mye nye inntrykk som mulig måtte vi så klart også ha noe mat i løpet av dagen. Her var TEDx sin «Dine Around» opplevelse midt i blinken!  

Etter mange gode og interessante foredrag som varierte fra natur, teknologi, jenter i STEM, risotto og silhuetter ble dagen avsluttet med afterparty, god stemning og ett sett slitne traineer. Jeg tror alle er enige når jeg sier at en busstur fra Arendal til Kristiansand aldri har føltes så god.

Blogginnlegget er skrevet av Antonia Santi og Kristian T. Johnsen.