Axel

Fersk trainee i to ferske medlemsbedrifter

Hvordan er det å være den første trainee-en i et selskap? Og hva med to? I mine to første plasseringer i Trainee Sør har jeg vært i nye medlemsbedrifter. Det har vært lærerikt for alle parter.

Jeg kunne ikke være mer glad for å ha fått muligheten til å bli den første traineen i mine første to plasseringer i Trainee Sør. Jeg må si at jeg kjente spenningen før jeg startet både hos Telenor Maritime og Itek, og det tror jeg de kjente selv også.

Arbeidstiden hos Telenor Maritime var en fantastisk opplevelse. Jeg ble ansvarlig for et prosjekt for å kartlegge og forbedre informasjonsflyts på tvers av de forskjellige avdelingene. I tillegg ble jeg i stor grad involvert i et parallelt prosjekt for optimalisering av interne prosesser. Dette betydde møter, samtaler, spørsmål, workhops... og plutselig, på teams! og selvfølgelig på norsk som ikke er mitt morsmål! Det var litt skummelt må jeg si, men det gikk utrolig bra og jeg lærte masse av det.

Noe jeg sitter med etter min første plassering er hvor viktig er å være aktiv, åpent og, ikke minst, vise at man er villig til å håndtere utfordrende arbeidsoppgaver. Jeg synes at å være første trainee i en bedrift noensinne er en unik mulighet for å vise at traineer fra kan bidra i virksomheter og ta ansvar for viktige prosjekter.

I september startet jeg min andre periode i Trainee Sør hos Itek. Same story, ny medlemsbedrift i Trainee Sør! Dette var en helt annet opplevelse, og minst like lærerikt. Jeg byttet fra en bedrift med 80 personer eid av det store Telenor, til en bedrift i Lillesand med 15 ansatte som driver med både små og store prosjekter. Her er det mennesker med utrolig god og variert kompetanse og erfaring rundt industriell luftrensing/utslippsfangst og energjenvinning. Og alle er tilgjengelige og villige til å lære og utfordre meg.

Jeg ble fort involvert i diverse prosjekter med ulike kunder (og leverandører) og jobber også i tilbudsfasen for små og store prosjekter. Jeg fikk raskt utfordrende oppgaver med og ble for eksempel sendt på kundebesøk alene allerede den andre uka for oppfølging av et prosjekt.

Det ble som vi snakket om allerede før jeg startet: «I Itek tror vi på Learning by doing», og det var sånn det ble.

I tillegg er jeg med på å finne nye markedsmuligheter og tenke på/planlegge fremtida av bedriften. Spennende tider for å være hos ITEK!

Mitt råd for deg som begynner i Trainee Sør, ikke se bare på de kjente selskapene, være åpent! Jeg kan si at det er ekstra godt opplevelse å være først!