1bilde-til-blogginnlegg
Tidligere trainee Helene Drange og nåværende trainee Elise Kure på jobb i Agder Energi.

– Et solid nettverk

Som trainee i Trainee Sør får du raskt et sosialt og profesjonelt nettverk. Programmet har introdusert meg for dyktige mennesker i flere virksomheter og lagt til rette for gode vennskap med tidligere og nåværende traineer. Det er jeg takknemlig for.

Det er knapt ett år siden jeg var ferdig med en mastergrad i samfunnskommunikasjon ved Universitetet i Agder. Jeg, som mange andre, var ved studieslutt usikker på hva slags bransje og virksomhet jeg kunne tenke meg å jobbe i. Jeg spurte meg selv gjentatte ganger: «Hva vil jeg egentlig jobbe med?». Da jeg oppdaget Trainee Sør og muligheten til å kunne prøve ut tre virksomheter i løpet av kort tid ble jeg umiddelbart motivert til å søke, og heldigvis fikk jeg tilbudet!

Digital relasjonsbygging

Mitt møte med arbeidslivet som ferdigutdannet har vært spesielt. Den verdensomfattende pandemien herjet og påvirket arbeidshverdagen i stor grad. Tiden har likevel gått fort; jeg er nå ferdig i første plassering og er allerede godt i gang med andre plassering. Min første plassering var i avdeling for samfunnskontakt i Agder Energi, og min andre plassering er i avdeling for kommunikasjon i Agder fylkeskommune. På begge arbeidsplasser har jeg blitt kjent med hyggelige og dyktige kolleger som har vist meg høy grad av tillit og ansvar. 

Det å bli kjent med kolleger har imidlertid ikke vært enkelt under pandemien. Konsekvensen av hjemmekontor er at naturlige møteplasser og menneskelige sammenkomster forsvinner. Jeg har lært meg alt fra arbeidsoppgaver til jobbkultur fra egen stue. Det er ikke noe å legge skjul på at det har blitt mange digitale kaffekopper for å bli kjent med kolleger. Heldigvis har jeg møtt en god kultur både i Agder Energi og Agder fylkeskommune. Jeg har blitt kjent med flotte mennesker jeg ønsker å opprettholde en jevnlig kontakt med.

Et godt fellesskap

Utover et profesjonelt nettverk med kontakter i ulike virksomheter er det også et godt fellesskap blant traineene. Det er et tverrfaglig felleskap, en utviklingskultur der vi deler kunnskap og lærer av hverandre. Som trainee er du en del av et stort miljø, et miljø der en tar vare på hverandre. Gjennom fagsamlinger, studieturer og sosiale arrangementer har jeg stiftet gode vennskap som jeg vil ta med meg videre – også etter Trainee Sør. For traineer som er ferdig i Trainee Sør eksisterer det et stort nettverk med alumnier. 

Samarbeid om læring

Avslutningsvis vil jeg nevne mentorordningen. Programmet setter deg i kontakt med en ekstern mentor som følger deg gjennom hele perioden. Personlig har jeg stor respekt for min mentor. Det er en kvinne jeg ser opp til og anser for å være en venn. Hun lytter og stiller spørsmål, gir tilbakemeldinger, og forteller historier fra eget liv og arbeid. Samtalene vi har er en stor inspirasjonskilde, de gir meg nye innsikter og perspektiver. 

Nettverket bestående av virksomheter, nåværende og tidligere traineer, samt mentor er noe jeg verdsetter. Det tverrfaglige samarbeidet er uvurderlig. Trainee Sør gir nyutdannede en unik mulighet til å lære og utvikle seg i trygge omgivelser.