per

Våre nye traineer – bli kjent med Per-Joakim Høgsaas


Han er familiefar, jobber som økonomirådgiver i Kristiansand Kommune og drømmer om å etablere en av suksesshistoriene på Sørlandet.

27-åringen kommer opprinnelig fra Hadeland, Sør i Oppland fylke. «Hadeland er et navn de fleste forbinder med et kjent glassverk», forklarer Per-Joakim, og sikter med det til Hadeland glassverk. «Selv er jeg vokst opp på andre siden av Randsfjorden, et lite steinkast unna søsterkirkene på Tingelstad. Stedet er fylt med vakker natur, hyggelige folk og ikke minst en veldig trivelig dialekt», forteller han ivrig.   

Etter å ha studert økonomi og administrasjon på UiA med fordypning i finans, var han ikke i tvil om å søke som Trainee. «Trainee Sør er en perfekt arena for å bygge et bredere nettverk på Sørlandet, samtidig som jeg får prøve meg på ulike områder innen fagfeltet økonomi og finans», forteller han med stort engasjement. Det er ingen tvil om at Per-Joakim trives som rådgiver i økonomienheten til Kristiansand Kommune. «I stillingen er det mange svært interessante og krevende oppgaver hvor man får mulighet til å lære mye. Samtidig har jeg fått stor tillit fra ledere og kolleger fra første dag, noe som er svært motiverende», legger han til.

Aldri kjedelig

Per-Joakim er gift og har to barn på 1,5 og 3 år. Mye av fritiden går naturligvis derfor med til familien. «Å være småbarnspappa er en fantastisk tid som jeg er takknemlig for å oppleve. Det er aldri kjedelig når man har to gutter med skyhøyt energinivå i heimen», gjengir han muntert. Foruten familietid liker Per-Joakim også å avse tid til hobbyer som trening, dykking og gitarspilling når anledningen byr seg.

Ønsker å skape en av Sørlandets suksesshistorier

Vårt inntrykk av Per-Joakim som strukturert og målrettet bekreftes når vi spør om fremtidsplanene. «Drømmen er å sitte i førersetet ved å drive frem et selskap fra bunnen av. Jeg ønsker å etablere en av suksesshistoriene på Sørlandet, og dermed kunne bidra til økt næringsliv og flere arbeidsplasser i landsdelen», forteller han. Gründerspiren i Per-Joakim blomstrer nok før vi vet ordet av det, så her er det bare å følge med. Vi gleder oss til å se hans videre utvikling som trainee og til fremtidsplanene trer i kraft. Ingen tvil om at han vil egne seg utmerket i «førersetet».