elin

Våre nye traineer – bli kjent med Elin Osnes Strand

I arbeidstiden jobber hun med sammenslåingen av kommunene, på fritiden elsker hun å utforske nye smaker og fortiden fra organisasjonsstudier gjør at hun skiller seg ut blant traineene.

27-åringen er fra Ulsteinvik på Vestlandet. «Ulsteinvik ligg sør for Ålesund, for dei som ikkje har sett tv-serien «Heimebane». Det er ein liten by på ei øy som vender ut mot havet. Veldig vakkert sted med mykje natur og vêr» forteller Elin på ekte sunnmørsdialekt. I løpet av studietiden har hun studert i Bergen (UiB), Trondheim (NTNU) og London (SOAS University of London). Denne spreke kombinasjonen har resultert i en bachelor i sammenlignende politikk og en mastergrad i administrasjons- og organisasjonsvitenskap. «Eg har ein litt annleis bakgrunn enn mange av dei andre som vart valde ut. Tenkjer at eg kanskje skilde meg ut med erfaring frå offentleg sektor og ei samfunnsfagleg utdanning», legger hun til. Det kan også nevnes at hun skrev masteroppgaven om nettverksstyring i norsk bistandssektor og kartla kommunikasjonen mellom norske bistandsaktører i Malawi. Ingen tvil om at Elin har med seg mange relevante og bærekraftige egenskaper i traineerollen.

Sammenslåing av kommuner, kommunikasjon, administrasjon og ledelse

I første plassering er Elin hos Kristiansand Kommune, hvor hun jobber med sammenslåingen av Søgne, Songdalen og Kristiansand. «Det er ein utfordrande og spanande stad å vere fordi det skjer så mykje nytt der heile tida. Det er stadig nye problemstillingar å sette seg inn i og nye ting å lære», forklarer hun, og påpeker at arbeidsoppgaver innenfor kommunikasjon, administrasjon og ledelse gjør at hun stortrives. «Det er også veldig fint å jobbe i eit prosjekt, fordi alle som jobbar der har eit felles mål. Det er mange hyggelege menneske der, og eit fint miljø å vere ny i», utdyper hun.

Perfekt avkobling

At Elin må ha gjort det godt i fagene mat og helse og kunst og håndverk er det liten tvil om. «Eg elskar middag og et mykje forskjellig. Likar derfor å teste ut nye oppskrifter. Dette gjer eg så ofte, at eg ikkje har ein spesiell favoritt. Dessutan er det perfekt avkobling etter ein dag på jobb!» sier hun engasjert. I tillegg til godt gastronomisk håndverk, har Elin også kvaliteter på det kunstneriske. «Dei kreative prosjekta mine er ofte veldig varierte. Eg likar godt å teikne og male, lage plakatar eller digitale bilete i Photoshop. Og så er eg spesielt interessert i interiør no når eg skal til å flytte inn i ny bolig. Syr gjerne ting sjølv til huset, eller syr om gamle kle», forteller hun.

Kjempebonus med trainee-fellesskap

Elin var på flyttefot til Kristiansand, og så derfor på Trainee Sør som en gylden mulighet til å lære om hvilke arbeidsmuligheter som finnes i regionen. «Det beste med Trainee Sør må vere følelsen av å komme inn i eit kollega-fellesskap med dei andre traineeane. I tillegg til erfaring i ulike typer jobber, er det ein kjempebonus at ein vært inkludert i dette felleskapet». Vi er kjempeglade for å ha Elin i årets første kull, og gleder oss til å følge med på videre organisasjonsutvikling i kommunen og nye prosjekter i de neste plasseringene!