thumbnail_received_317922502279281

Hverdag som flyter er hverdag han nyter, med Mats Winther Maltby

Mats Winther Maltbys første plassering er i Arendal kommune, der han jobber med TEDxArendal. Her passer det traineen å jobbe med mange arbeidsoppgaver, som blant annet går ut på å invitere anerkjente foredragsholdere til Sørlandet.

En by med internasjonal utsikt

Mats Winther Maltby er 25 år og kommer fra Arendal i Aust-Agder, også kjent som «Nordens Venezia». 

«Arendal er jo en skjønn by. Den kan virke litt lukket fra utsiden, men sannheten er at mange av bedriftene her jobber mot det internasjonale markedet. Eksempelvis er GARD verdens største på maritime forsikringer, og The Payment House leverer betalingsløsninger til taxier i London,» sier den nyansatte arendalitten.

Krisekommunikasjon og big data

Maltby har studert kommunikasjon både på Universitetet i Agder (UiA) og Universitetet i Oslo (UiO), med fokus på krisekommunikasjon og big data (ovs. stordata). I tillegg hadde 25-åringen også flere verv under utdannelsen, både på UiO og UiA.

«Jeg var aktiv i Start UiA, noe som var veldig givende og lærerikt. Da jeg var i Oslo jobbet jeg blant annet med markedsføring i Norrøna, og i oppstartselskaper» sier den engasjerte 25-åringen.

Til TEDxArendal med et nytt perspektiv

Maltby er plassert i kommunens næringsavdeling, som er initiativtaker til TEDxArendal. Sammen med mange aktører på Sørlandet planlegges nå kommende arrangement. Mats liker å samarbeide med ulike mennesker. Han synes oppgavene i TEDxArendal er midt i blinken.

«Min første plassering er i Arendal kommune sin næringsavdeling, og her skal jeg jobbe i TEDxArendal. Vi er på vei til å hanke inn veldig spennende og anerkjente foredragsholdere, så hold av 1. november,» oppfordrer traineen, og fortsetter,

«Det beste med min plassering er at jeg får mange forskjellige arbeidsoppgaver, på mange prosjekter. Det passer meg bra. Det skjer mye i Arendal, og i næringsavdelingen jobber vi med mange aktører, både private og offentlige.»

Ettersom traineen påpeker at snittalderen i Arendal sitt organisasjonsliv ikke er under 35, håper han å bidra med et ungt syn og tankesett. Arendalitten setter stor pris på nytenkning, og at man har en plan på hvordan arbeidet skal utføres.

Stisyklist med et forpliktende turforhold

På privaten er Maltby i et «forpliktende turforhold» med hunden Bozze, men utover det gjelder grønn lue i turterrenget. 25-åringen liker å benytte stiene i naturen til å sykle på, og liker ellers å stå på ski på vinteren. Maltby blir inspirert av alle som jobber frivillig og legger ned en innsats for at andre skal ha arrangementer eller turløyper å gå på.

«Flyt er viktig både på jobb og på fritiden, derfor driver jeg mye med stisykling og ski. Arendal har noen av Norges flotteste stisykkelløyper, som jeg bruker aktivt. Har også vært på en fest før,» sier 25-åringen. 

Feriene hans tilbringes gjerne på reise til forskjellige mål, «men de siste årene har jeg foretrukket å dra på eventyr i den norske fjellheimen,» sier Maltby.

Trainee Mats Winther Maltby gleder seg til å fortsette i Trainee Sør, men har ikke gjort opp noen mening om hva som er drømmejobben. «For da blir det aldri like bra som det man ser for seg,» avslutter arendalitten.

Følg med videre på traineebloggen for å lære mer om Maltby sin reise de neste 18 månedene!

CV - Mats Winther Maltby