Blogg arkiv

21.05.2018
Bredt spekter i Agder Energi!
av Jørgen S. Åsrud

Dette innlegget forteller deg litt om hvordan det er å være en nyutdannet ingeniør i Agder Energi. Det forteller heller mye om hvordan det er å være trainee i et selskap som er godt vant til å ha traineer hos seg!

Les mer »
13.05.2018
Sommer, sol og Sørland!
av Ivar Bergem Strand

Vi gir deg ikke bare en god grunn, men selve essensen til hvorfor vi ikke angrer på å ha vendt snuten mot vår sørligste landsdel.

Les mer »
30.04.2018
Står du stille blir du skutt!
av Henrik Kyte Assmann

Under Trainee Sørs årlige management-seminar og årsmøte var beskjeden krystallklar: En bedrift som ikke utvikler seg, vil dø. Men hva har dette med Trainee Sør å gjøre? Det meste, egentlig.

Les mer »
23.04.2018
Fart og spenning på gokart med Trainee Sør!
av Brage Skånøy

Høy fart, sunt konkurranseinstinkt og god stemning preget månedens sosiale aktivitet som for anledningen ble lagt til Villkatt gokart i Sørlandsparken.

Les mer »
19.04.2018
Hva er egentlig LEANovation?
av Kristine Amundsen Wold

LEAN. Et ganske så fancy uttrykk. Jeg har hørt det i flere sammenhenger, men aldri egentlig forstått hva som menes med det. I løpet av dagen ble skeptikeren i meg overbevist. Jeg forstod hvorfor flere av Norges største bedrifter har innført disse prinsippene.


Les mer »
15.03.2018
Trainee Sør sin egen turserie!
av Lena Bekken

En helt vanlig Onsdag i Mars startet Trainee Sør sin turserie. Den første av ti turer gikk til Baneheia.

Les mer »
16.02.2018
Trainee Sør på Karrieredagen ved UiA Grimstad
av Richard Stake

7. februar var det igjen duket for Karrieredagen ved UiA i Grimstad. Karrieredagen har etablert seg som en viktig og hyggelig arena for Trainee Sør i møte med potensielt nye traineer, så vel som med næringslivet i regionen.

Les mer »
01.02.2018
28 dager igjen
av Hilde Kristin Steen

«Jeg er trai.. nei, jeg mener vanlig ansatt».

Les mer »
26.01.2018
Trainee tur til Oslo
av Ida Marie Scheie Ørvik

Javel, se det. Da var det på tide med et blogginnlegg fra hovedstaden. Tirsdag 16. januar gikk turen til Oslo for å besøke Stortinget og en rekke spennende bedrifter. Tema for turen var hvordan teknologien endrer samfunnet vi lever i. Vi ville høre hvordan etablerte tankesett, forretningsstrukturer og ledelse i norsk næringsliv blir utfordret av dagens teknologi.


Les mer »
10.01.2018
Forvaltningsrevisjon - ikke så kjedelig som du tror
av Mona Igland

Da jeg startet som trainee i Aust-Agder Revisjon september 2017 var forvaltningsrevisjon for meg et ukjent tjenesteområde. Og ikke visste jeg at dette skulle bli noe jeg virkelig fikk sansen for. Hva jeg synes er så spennende med akkurat forvaltningsrevisjon skal jeg fortelle deg i dette blogginnlegget.


Les mer »
15.12.2017
Hektisk og spennende hverdag i Sparebanken Sør
av Fredrik Sandved

Inntog av nye teknologier og internasjonale aktører gjør at den bankbransjen vi tradisjonelt kjenner blir sterkt utfordret og forandret i tiden som kommer. Tre måneder ut i min trainee-periode i Sparebanken Sør har jeg fått litt innsikt i de muligheter og trusler som banken nå står overfor. 

Les mer »
08.12.2017
Traineer på innovasjonsturne i Kristiansandsområdet
av Even Fjellestad

Kull 1 og 2 besøkte flere svært spennende Sørlandsvirksomheter med innovasjon og teknologi som viktige suksesskriterier. Agder Energi Kraftforvaltning, Nye Veier, NCE Eyde og Grønn Kontakt delte alle villig vekk om dagens og morgendagens utfordringer og muligheter.

Les mer »
01.12.2017
Hva gjør en økonom i IT-verden?
av Sten Kristian K Mydland

Siden september har jeg jobbet med logistikk og innkjøp på IT-avdelingen ved Universitetet i Agder. Det høres kanskje monotont og kjedelig ut for noen, men for en økonom med stor interesse for IT er det veldig spennende å jobbe i krysningen mellom disse to områdene! 

Les mer »
27.11.2017
Om det å stå i bakgrunnen
av Lena Bekken

Før Gründeruka Agder ville jeg ikke vurdert arbeidet som ligger i å lage et arrangement i mer enn et millisekund før jeg ville sagt «dette var bra!» eller «dette var dårlig!». Jeg er nesten flau når jeg tenker på det.

Les mer »
23.11.2017
Kyberhva?
av Solveig Steinsland

«Solveig, hva er det du jobber med da?»

«Jeg er sivilingeniør innen kybernetikk, så jeg driver å...»

«Kyberhva?»

Les mer »
21.11.2017
Høstens koseligste fest
av Margrethe Saga

Det er en typisk fredag i november. Se det for deg: det er kaldt, det blåser og det regner sidelengs. Men inne er det varmt! I alle fall på Klubben, hvor Trainee Sørs tradisjonsrike høstbord fant sted tidligere denne måneden. 

Les mer »
23.10.2017
Fordelene med å ha en trainee
av Martin Svendsen

Har raskt oppdaget fordelene med å ha trainee

Etter å ha prøvekjørt traineeordningen til Trainee Sør en drøy måned, merker Egde Consulting allerede de mange fordelene med å ha en fleksibel og nysgjerrig ekstraressurs på kontoret.

Les mer »
20.10.2017
Traineer på glattisen
av Camille Espagne

I dag er det curling med Trainee Sør! Som en del av Trainee-programmet har vi jevnlig sosiale aktiviteter og i kveld skal den være sporty.

Les mer »
13.10.2017
Min første måned, pluss litt til.
av Daniel Møller Stray

Klar, ferdig, GÅ!

Endelig er eventyret i gang, og jeg prøver å sette litt ord på hvordan den første måneden min i Trainee Sør, og Kristiansand kommune har vært. 

Les mer »